ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

МТИТС представи транспортните перспективи в Югоизточна Европа на икономическия форум 24.11.2011
Голям размер

Перспективите за развитие на транспортната инфраструктура в Югоизточна Европа бяха представени от директора на дирекция „Транспортна политика” в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) Димитър Савов по време на дискусионния панел „Инфраструктура” на Икономическия форум за Югоизточна Европа Southeast Europe i* Forum.

Голяма част от приоритетните направления на Европейския съюз преминават през територията на страната. По думите на Димитър Савов, новите насоки за развитието на Транс-европейската транспортна мрежа (TEN-T) през следващите години имат голямо значение за подобряване на транспортната инфраструктура и услуги в Югоизточна Европа.

Направленията от Трансевропейската транспортна мрежа TEN-T, засягащи територията на България, обхващат автомобилния, железопътния, интермодалния, въздушния и водния транспорт. В периода до 2020 година България има готовност да реализира проекти на стойност от 10 милиарда евро, които ще допринесат за развитието на транспорта в Югоизточна Европа.

Димитър Савов подчерта още важността на българските транспортни проекти по Дунавската стратегия, както и дейностите в рамките на „Сътрудничество по Югоизточната транснационална транспортна ос” (SEETAC).

За информация:
Емилия Филчева, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 434
0887 884 880
e-mail:
ephilcheva@mtitc.government.bg
e-mail: press@mtitc.government.bg

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени