ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

България подписа Споразумение за признаване на свидетелствата за правоспособност по р. Рейн 16.12.2011
Голям размер

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Морска администрация” к.д.п. Сергей Църнаклийски и генералният секретар на Централната комисия за корабоплаване по река Рейн Жан Мари Вьорлинг подписаха Административно споразумение за взаимно признаване на свидетелствата за правоспособност по вътрешни водни пътища. Това стана по време на 77-мата сесия на Дунавската комисия, която се провежда в Будапеща.

С влизането в сила на Споразумението, през лятото на следващата година (01.07.2012 г.), българските моряци ще получат възможност да упражняват професията си по река Рейн с издадените от българската морска администрация свидетелства за правоспособност. Единственото допълнително изискване е да представят документ, че са запознати с района за плаване по реката между Ифзейм и Спиийк, а лицата над 50 години – и свидетелство за физическа и психическа годност. 

Подписването стана в тържествена обстановка в посолството на Република България в Република Унгария в присъствието на председателя на Дунавската комисия посланик Димитър Икономов.

 

 

За информация:
Милан Мартинов,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: +359 2 9409 625/301
e-mail:
mmartinov@mtitc.government.bg;
press@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени