ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Валери Борисов и Венета Шопова валидираха пощенски плик за 10-годишнината на Комисията за защита на личните данни 28.01.2012
Голям размер

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов и председателят на Комисията за защита на личните данни Венета Шопова валидираха илюстрован пощенски плик, посветен на 10 години от създаването на Комисията. Събитието съвпада с отбелязването на Световния ден за защита на личните данни – 28 януари.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията работи от години в сътрудничество с Комисията за защита на личните данни във връзка със законодателството в областта на електронните съобщения, каза по време на церемонията заместник-министър Борисов. Той подчерта, че държавните институции са призвани да гарантират от една страна сигурността при събирането, съхранението и обработването на информация за гражданите, а от друга – правото и свободата на хората дистанционно да ползват услуги и да общуват.

По повод Деня за защита на личните данни, Валери Борисов поздрави всички служители на Комисията за ефективната работа през последните десет години. По думите му издаването на специален пощенско-филателен продукт е признание за ролята на институцията.

Илюстрованият пощенски плик е с тираж 1 780 броя, а художник на проекта е Славка Божилова.

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени