ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Възстановено е движението по жп линията до границите с Турция и Гърция 29.02.2012
Голям размер

Благодарение на активните действия на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски днес бе възстановено движението по жп линията Харманли – Любимец. В този участък придошлата вода бе отнесла над 900 м. железопътна линия, а оценката на експертите показваше, че ремонтните дейности ще отнемат поне месец.

В последните седмици министър Московски посети два пъти най-засегнатите участъци от жп линията и инспектира работата по възстановяване на трасето. Същевременно Национална компания „Железопътна инфраструктура” създаде организация и оптимизира дейността като бе възстановен 550 метра изцяло изнесен насип и 350 метра частично изнесен. В резултат на всичко това тази вечер бе възстановено движението в района на Харманли – Любимец.

От днес се възстановява и нормалното движение в участъка Любимец – Свиленград като единственият проблемен участък остава Гълъбово-Раднево. Там около 30 м. от жп линията на практика бе във въздуха и продължават работите по възстановяването им.

Придошлите води на река Бисерска и влошената метрологична обстановка в региона наносеха щети от около 3 милиона лева на железопътната инфраструктура. Преустановено бе движението в най-засегнатите участъци, които са част от жп линията към турска и гръцка граница. 

 

 



© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени