ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

ДП РВД беше домакин на шестото заседание на УК на проекта DANUBE FAB 02.03.2012
Голям размер

ДП „Ръководство въздушно движение” (ДП РВД) беше домакин на шестото заседание на Управителния комитет на проекта DANUBE FAB, което се проведе днес в гр. Правец.

Главна тема в дневния ред на заседанието беше подготовката на основния пакет от документи за представяне на ЕК, съгласно изискванията на Регламент 176/2011 на Европейския съюз във връзка с информацията, която се предоставя преди създаването и изменението на функционалните блокове от въздушно пространство в Европа.

Следвайки решенията от петото заседание на Управителния комитет на проекта, проведено през октомври 2011 г. в гр. Сигишоара, Румъния, членовете на Управителния комитет бяха информирани за постигнатите резултати на ниво национални контролни органи и военни власти на двете държави.

„Бих искал да изразя своята благодарност за усилията на всички румънски и български колеги, които участват в процеса на създаване на DANUBE FAB. Вярвам че с активната работа по време на срещите на високо равнище ще допринесем за успешната реализация на проекта DANUBE FAB до 4 декември 2012 г., когато е крайният срок за установяване на функционални блокове от въздушно пространство в Европа”, заяви при откриването на срещата генералният директор на ДП РВД Диян Динев.

В заседанието участваха представители на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България, Министерството на транспорта, строителството и туризма на Румъния, националните контролни органи и военните власти на двете държави, генералните директори на ДП РВД и ROMATSA, Диян Динев и Богдан Дончу, представители на проектните екипи на двата доставчика на аеронавигационно обслужване (ДП РВД и ROMATSA), както и представителите на международната консултантска компания HELIOS Technology Ltd.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени