ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министерството на транспорта стартира поредица от национални дискусионни форуми 27.01.2006
Голям размер

Министерството на транспорта стартира поредица от национални дискусионни форуми по повод предстоящото приемане на България за член на Европейския съюз и във връзка с основните промени в законодателството й. Първият форум ще се проведе под патронажа на министъра на транспорта Петър Мутафчиев. Той ще се състои на 29 януари 2006 г., неделя, от 10.00 ч в Заседателната зала на хотел „Феста Барселo Премиум – София” (бул.”България” № 83). Там ще бъдат представени новите законови изисквания към обществените превози в България. Една от темите на дискусията ще бъде и подготовката на водачите – има ли начин да се спре купуването на шофьорски изпити. Ще бъдат обсъдени и нормативните изисквания, както и състоянието на автомобилния парк в България.

На форума ще присъстват министърът на транспорта Петър Мутафчиев, председателят на Комисията по транспорт и съобщения в Народното събрание Йордан Мирчев, заместник-министрите на транспорта – Георги Петърнейчев и Красимира Мартинова, изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация” доц. Володя Киров, зам.-кметът на Столична община Велизар Стоилов, началникът на направление „Пътна полиция” при ДНСП полк. Алекси Стратиев и други. Медиен партньор на събитието е списание „Автобуси и микробуси”.

След края на дискусията, в 12.30 часа, ще имате възможност да видите най-дългата такси-стоянка в България, която ще кандидатства за вписване в книгата на рекордите на „Гинес”. На нея ще бъдат подредени над 200 автомобила. Тя ще бъде разположена на бул. „България” в отсечката от ръкава, слизащ от Околовръстното шосе, до светофара на бул. България и Тодор Каблешков (по посока центъра), покрай хотел „Феста Барселo Премиум” и комплекс „Бокар”.

 Програма  и  Списък на участниците в конференцията.

Очакваме ви!

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 96 20
e-mail: kvardev@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени