ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Интегрираните мрежи на администрацията ще осигурят необходимата инфраструктура за е-управлението 10.04.2012
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски откри годишната конференция на Асоциация „Телекомуникации”. По думите му развитата и модерна инфраструктура и цифровите услуги ще позволят на правителството - да бъде достъпно и прозрачно, а на обществото - информирано и образовано.

В началото на 2012 г. се осъществи финансовата и административна интеграция на мрежите на администрацията, каза министър Московски. Той припомни, че е започнала и технологичната интеграция на двете мрежи, която трябва да приключи през 2013 г. Новосъздадената интегрирана мрежа ще осигури необходимата инфраструктура за въвеждане на е-управление, ще намали до минимум разходите на държавата за комуникационна свързаност и ще предостави необходимото качество и сигурност на връзките. Ивайло Московски съобщи, че след 2013 г. се планира да бъде увеличен преносният капацитет на опорната мрежа чрез ново оборудване.

Усилията на Министерството на транспорта, информационните  технологии и съобщенията са насочени към създаване на съвременни електронни съобщителни мрежи на територията на цялата страна, а не само в големите градове, каза Московски. Чрез тях ще бъдат предлагани удобни и сигурни електронни услуги за бизнеса и гражданите. В отговор на журналистически въпрос, министър Московски каза, че очаква в средата на годината да стартира търга за бърз интернет в отдалечените райони на страната. Проектът е на стойност 20 милиона евро и ще обхване около 30 общини с повече от 300 000 жители.

Организаторите на конференцията – Асоциация „Телекомуникации”, подариха на министър Московски първата пощенска марка с персонализирн елемент, посветена на 10-годишнината от създаването на браншовата организация.

 

 

 

 

 

 

 

 

Емилия Филчева, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 434
0887 884 880
e-mail:
ephilcheva@mtitc.government.bg
e-mail: press@mtitc.government.bg

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени