ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Половината от проверените автобуси на ГКПП Капитан Андреево с актове 02.05.2012
Голям размер

За няколко часа инспекторите на ИА „Автомобилна администрация” провериха 60 автобуса, преминаващи през ГКПП Капитан Андреево, като на половината съставиха актове. В резултата на акцията са наложени глоби в размер на близо 38 000 лв. Специализираната акция, за контрол на международните превози на пътници, се проведе по разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Голяма част от нарушенията са свързани с времето за управление и почивка на водачите на превозните средства. Констатирани са нарушения, свързани с тахографските листа, неправилно функциониране на аналогов тахограф, без записи на дигитален тахограф. На един от водачите е наложена принудителна мярка за това, че след осем периода на управление по редовна автобусна линия не е ползвал седмична почивка от 45 последователни часа, като същата е трябвало да ползва след шестия период.

Инспекторите са констатирали и липса на преведени свидетелства за управление на МПС на чуждестранни водачи, липса на контролен талон и технически преглед, както и управление с изтекъл акт, без заверено копие към лиценза и без карта за квалификация на водача.

Акцията е част от предприетите мерки за затягане на контрола на превозите на пътници.

 

 

Костадин Вардев,
Пресцентър, МТИТС
Телефон: 02/ 9409 620/301
E-mail: kvardev@mtitc.government.bg
E-mail: press@mtitc.government.bg

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени