ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Московски даде старт на проекта за изграждането на Западната дъга на Софийския околовръстен път 22.08.2012
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски участва днес в официалното стартиране на проекта за изграждане на първия участък от „Западната дъга на Софийския околовръстен път”. На събитието присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров и др.

„Отсечката, чието изграждане стартираме днес, е обособена като лот 1 в проекта „Изграждане на АМ Калотина – София” и е с дължина малко над 3 км”, каза министър Московски. По думите му стойността на договора е почти 40 млн. лв. без ДДС. "Когато проектът приключи няма до си получават задръствания на края на магистрала „Люлин“ и трафикът ще бъде такъв, какъвто на всички нас ни се иска”, каза Ивайло Московски.

„Западната дъга на Софийския околовръстен път“ е част от коридор IV на Трансевропейската транспортна мрежа, свързващ гр. Видин с ГККП „Кулата”. Проектът ще се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.

 

 

Милан Мартинов,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: +359 2 9409 625/301
e-mail:
mmartinov@mtitc.government.bg;
press@mtitc.government.bg 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени