ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Вицепремиерът Цветан Цветанов и заместник-министър Валери Борисов откриха обновена пощенска станция и нов сортировъчен център на „Български пощи” в Бургас 16.09.2012
Голям размер

Обновена пощенска станция и нов Разменно-сортировъчен център отвориха врати в жилищен комплекс „Меден рудник”, Бургас. Лентата на новия клон на „Български пощи“ ЕАД бе прерязана от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов, кметът на града Димитър Николов и изпълнителният директор на дружеството Деян Дънешки.

На площ от 385 кв. м. са обособени две зони – за обслужване на клиенти и за разпределяне на пратки и писма.

Реконструираната пощенска станция и преместването на сортировъчния център от центъра на морския град в квартал „Меден рудник”, ще подобрят обслужването на 40 000 жители на Бургас и ще оптимизира работата на пощенските служители.

„Български пощи” вложи в новата станция 200 000 лева. Инвестицията е напълно оправдана на фона на финансовите резултати на пощенската станция. Приходите от инкасова дейност за първото полугодие възлизат на повече от  50 хиляди лева като най-голям дял в тях са от такси за ток:

В обновената пощенска станция се предлагат следните услуги: изплащане на  пенсии, приемане и доставка на пощенски пратки, приемане и изплащане на парични преводи, абонамент на вестници. Предвидена е продажба на електронни ваучери, търговски стоки, винетни стикери. Жителите на ж.к. „Меден рудник” могат да плащат сметките си за електроенергия, вода, телефони, кабелна телевизия.

Преместването на Разменно - сортировъчния център от центъра на града в квартал „Меден рудник” ще доведе до оптимизиране на транспорта и обработката на пощенските пратки. Близостта до новата магистрала е голямо предимство от логистична гледна точка, а по-голяма площ на помещението е предпоставка за ефективно протичане на технологичните процеси.

 

                                                                       

 

 

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени