ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Директорът на РВД Диян Динев ще участва в ръководството на световната организация за аеронавигационно обслужване CANSO 27.09.2012
Голям размер

Генералният директор на ДП „Ръководство въздушно движение” (ДП РВД) Диян Динев е избран за заместник-председател на Европейския комитет на световната организация за гражданско аеронавигационно обслужване CANSO. Той е първият представител от Източна Европа, който участва в ръководството на световната организация. Мандатът на заместник-председателя е двугодишен, като след изтичането му Диян Динев ще поеме председателството на европейския форум за срок от две години.

На 21 септември 2012 г. в централния офис на CANSO в Брюксел се проведе организационна среща на новото ръководство на Европейския комитет на CANSO с техните предшественици, на която се извърши предаването на пълномощията и се съгласуваха позиции и действия за развитието на аеронавигационното обслужване в европейския регион.

На срещата присъстваха новоизбраният председател на Европейския комитет на CANSO Морис Жорж, генералният директор на доставчика на аеронавигационно обслужване на Италия и досегашен председател на CANSO Масимо Гарбини, директорът на европейския офис на организацията Гюнтер Мартис, както и отговорниците по международна дейност на съответните доставчици на аеронавигационно обслужване.

„Европейският комитет е най-голямата регионална структура в глобалната организация CANSO и се нуждае от силно управление, за да разгърне истинския си потенциал”, каза Диян Динев. Той допълни, че като заместник-председател е решен да бъда активен участник в европейския растеж в контекста на Европейския съюз. От своя страна Морис Жорж каза, че очаква Европейският комитет на CANSO да допринесе за развитието на Единното европейско небе в тясно сътрудничество с авиационните партньори.

 

Костадин Вардев,
Пресцентър, МТИТС
Телефон: 02/ 9409 620/301
E-mail: kvardev@mtitc.government.bg
E-mail: press@mtitc.government.bg

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени