ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Комисията за оценка на офертите в търга за информационна кампания за прехода към цифрова ефирна телевизия обяви допуснатите кандидати 04.10.2012
Голям размер

Комисията за оценка на предложенията за участие в откритата процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Кампания по информиране на населението относно въвеждането на наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване (DVB-T) в Република България”, финализира работата си по проверка за съответствието на документите на кандидатите с изискванията на документацията на процедурата и разпоредбите на Закона за обществените поръчки.

Офертите на кандидатите за изпълнители - ДЗЗД-Макс Информ и ДВБ-Т Консулт ДЗЗД не отговарят на задължителните изисквания на тръжната документация. Техните предложения не са допуснати за по-нататъшно разглеждане.

Обединение ТИ СИ ТИ ВИ ДЗЗД, е оценено с 48,7 в техническата част от офертата. Бе отворено и ценовото предложение на консорциума, което е на обща стойност 8 311 863,50 лв. без ДДС.

След приключване на тръжната процедура, изпълнителят трябва да предложи достъпна и разбираема информация на населението за сроковете, съгласно действащото законодателство, за спиране на ефирното аналогово излъчване на телевизионните програми, които в момента се приемат с домашни антени. От септември 2013 година българите ще могат да гледат безплатно до 14 телевизионни ефирни, цифрови програми. За тази цел трябва да имат телевизори с вградени устройства за цифрова телевизия или допълнителни декодиращи устройства и прилежащи антени с усилватели за приемане на сигнала.

Кампанията по информиране на населението относно въвеждането на наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване (DVB-T) в България ще започне веднага след подписване на договор с изпълнителя.

Емилия Филчева, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 434
e-mail:
ephilcheva@mtitc.government.bg
e-mail: press@mtitc.government.bg

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени