ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Германският опит в оценка на икономическата ефективност на ИТ проектите в администрацията бе представен на семинар 10.10.2012
Голям размер

Германският опит в оценката на икономическата ефективност на проектите за внедряване на информационни и комуникационни технологии в администрацията, бе представен в рамките на дискусия, организирана от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).  В семинара участваха представители на дирекциите по информационни технологии на министерства, агенции и браншови организации.

Количествените и качествени критерии за оценка на ефективността на един проект, са от изключително значение при планирането на разходите на администрацията и отлично средство за преговори с компаниите, които ще работят по изработката и внедряването на продукта. Това каза по време на дискусията Петер Рьотинг от „WiBe Framework”. Платформата, предоставена от консултантската компания, може да се ползва свободно, без заплащане и се прилага от министерства и общини в Германия.  

Изработването на единни стандарти за оценка на ИТ проектите е част от процеса на стандартизация в електронното управление, заяви по време на семинара директорът на „Електронно управление” в МТИТС Иван Станев. По думите му, серията от дискусии за информационните и комуникационни технологии в държавната администрация, се организира във връзка с подготовката на проекти през 2013 година, както и следващия програмен период за европейско финансиране.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени