ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Автомобилна администрация участва в съвместна проверка 19.10.2012
Голям размер

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” участва в съвместни проверки по метода “широкообхватен пътен контрол”. В акцията се включиха служители от пътна, криминална, икономическа полиция при ГД “Национална полиция и Агенция “Митници”.

На 17 октомври проверките се проведоха в градски условия в София като инспекторите от Автомобилна администрация провериха 20 таксита и товарни автомобили. За установени нарушения са съставени 3 акта, като два от тях са на водачи на таксита, а един на товарен автомобил. Единият таксиметров автомобил е спрян от движение за срок от 36 часа, тъй като водачът е без седмична почивка. Вторият акт е на таксиметров водач без разрешително за таксиметров превоз. При проверка на товарен автомобил инспекторите установиха изтичане на спирачна течност. Превозното средство е спряно от движение и е съставен акт на водача. В рамките на акцията служителите на КАТ провериха 53 моторни превозни средства, наложиха четири акта и издадоха 9 фиша.

На 18 октомври край село Горни Богров инспекторите на Автомобилна администрация провериха 24 пътни превозни средства, от които 20 товарни автомобила и 3 автобуса. За констатирани нарушения са съставени 3 акта на водачи на товарни автомобили. При две превозни средства са констатирани сериозни технически неизправности – спукан спирачен диск, разкъсана гума, както и претоварване, поради което временно са спрени от движение. Един водач на товарен автомобил е санкциониран за осъществяване на превоз без пътен лист. По време на проверката служителите на КАТ инспектираха 23 пътни превозни средства.

Съвместните проверки ще продължат да се осъществяват и в бъдеще.

Проверките са в рамките на обучение, което се провежда от 15 до 18 октомври в столицата в изпълнение на компонент “Пътна полиция” от Меморандума за разбирателство и полицейско сътрудничество между МВР на Република България и Кралство Нидерландия. Целта на обучението е координиране и обединяване на усилията на институциите при осъществяване на контрол на превозните средства, превоза на товари и противодействието на престъпността.

 

Костадин Вардев,
Пресцентър, МТИТС
Телефон: 02/ 9409 620/301
E-mail: kvardev@mtitc.government.bg
E-mail: press@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени