ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Защитата на децата в интернет обсъждат на Регионален форум по киберсигурност 23.10.2012
Голям размер

Защитата на децата в интернет пространството е една от основните теми на започналия днес в столичния хотел „Метрополитън” Регионален форум по киберсигурност за страните от Европа и Организацията на независимите държави. Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) е домакин на събитието, а организатор е Международният съюз по далекосъобщения.

От 23 до 25 октомври, представители на правителства, национални центрове за реагиране при компютърни инциденти, Европейската агенция за информационна сигурност (ЕНИСА), организации и фирми от сектора на информационната сигурност обсъждат въпросите на киберсигурността.

Сред основните теми са предпазването от атаки от свързани компютри – ботнет, сигурността на електронното управление, аспекти на финансовата киберсигурност.

България е домакин на този престижен форум за втори път, което е признание за активната роля на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията в дейността на Международния съюз по далекосъобщения, каза по време на откриването на форума заместник-министър Валери Борисов. Той подчерта важността на международното сътрудничество в рамките на Европейската агенция за информационна сигурност, Центъра за реагиране при компютърни инциденти, базиран в Унгария и проекта за Международно многостранно партньорство срещу киберзаплахите (IMPACT) на Международния съюз по далекосъобщения.

Емилия Филчева, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 434
0887 884 880
e-mail:
ephilcheva@mtitc.government.bg
e-mail: press@mtitc.government.bg

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени