ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Московски разпореди проверки по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП 12.11.2012
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди проверки на ограничителите на скоростта на автобусите и товарните автомобили, спазването на маршрутните разписания, както и времената за управление, прекъсване и почивка на водачите.

Кампанията се провежда по повод отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – 18 ноември. Тя е част от действията на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за подобряване на безопасността на движението по пътищата и намаляване на броя на жертвите от пътнотранспортните произшествия.

По време на проверките инспекторите на ИА „Автомобилна администрация” ще напомнят на водачите на автобуси и товарни автомобили за опасностите от управлението с несъобразена или превишена скорост и ще раздават изработена специално за целта брошура. Проверките ще се проведат в периода от 12 до 18 ноември 2012 г. на територията на цялата страна.

За поредна година Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията се включва в инициативите по повод Световния ден за възпоменание за жертвите от пътнотранспортни произшествия, на който се почита паметта на хората, загинали по пътищата на нашата страна.

***

През октомври 2005 г. генералната асамблея на ООН прие резолюция, с която се призовават правителствата всяка година да отбелязват третата неделя от месец ноември като световен ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортните произшествия. С резолюцията се призовават правителствата и неправителствените организации по целия свят да отбелязват този ден като средство за привличане на общественото внимание върху пътнотранспортните произшествия и техните последици, както и мерките, които следва да бъдат предприети за тяхното предотвратяване. Тази година нашата страна ще отбележи деня за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия на 18 ноември.

 

Костадин Вардев,
Пресцентър, МТИТС
Телефон: 02/ 9409 620/301
E-mail: kvardev@mtitc.government.bg
E-mail: press@mtitc.government.bg

Приложение
 Брошура по повод Световния ден за възпоменание за жертвите от пътнотранспортни произшествия (46.77 KB)

© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени