ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Заместник-министър Валери Борисов връчи награда на МВР по повод Световния ден на географските информационни системи 15.11.2012
Голям размер

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов връчи награда на Министерството на вътрешните работи за постижения в прилагането на Географски информационни системи (ГИС) за гарантиране на сигурността в България. Церемонията бе част от отбелязването на Световния ден на географските информационни системи.

Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи” към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, както и Министерството на земеделието и храните, бяха удостоени с отличие за стратегическа визия за използване на съвременни ГИС за анализ и развитие на широколентовия достъп в България.

Световният ден на географските информационни системи се отбелязва всяка година през ноември. Акцент на проявите са постиженията на организации, които са работили усилено за прилагане на гео-пространствените технологии и са реализирали стратегически постижения в тази област.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени