ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

МТИТС направи дарения за над 40 хил. лв. на Община Габрово 16.11.2012
Голям размер

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е дарило движими вещи за над 40 хиляди лева на Община Габрово през последните две години. „Политиката на ръководеното от мен министерство е да подпомага регионите с вещи, които не се използват към този момент от ведомството”, каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Благодарение на помощта, Община Габрово вече разполага с високо проходим автомобил, който се използва при ремонтни дейности на радиофикационната мрежа на територията на общината, преминаваща през пресечени терени и гористи местности.

За нуждите на Автогара – Габрово е предоставен дизелов електроагрегат, който обезпечава необходимостта от аварийно токозахранване при кризисни ситуации или при прекъсване на външното електрозахранване с цел безпроблемно обслужване на гражданите.

Със заповед на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, Община Габрово е собственик на къмпинг оборудване, включващо няколко вида палатки, сгъваеми маси и пейки, електроагрегат. Оборудването подпомага провеждането на екофестивала „Узана поляна фест”, чествания и празници в габровските кметства, както и скаутски лагери на открито и „зелени” училища.

МТИТС е предоставило и оборудване за социални нужди, съдържащо табли, пружини и дюшеци за легла, различни видове прозорци и врати. Вещите ще послужат за осигуряване на подслон на бездомни лица през зимните месеци. Планира се да бъде създаден и център за кризисно настаняване, който да заработи от последния месец на тази година.

Тази седмица бе направено поредното дарение от МТИТС – пратката включва проводници със специфично предназначение, които ще се ползват за възстановяване на кабелни трасета за преодоляване и ликвидиране на евентуални последствия при бедствия и аварии на територията на общината.

Вещите с отпаднала необходимост са отпуснати на основание чл. 28, ал. 1 от Закона за държавната собственост, а точната им стойност е 41 844 лв.

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени