ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Вицепремиерът Василев вече инспектира възстановителните дейности по жп линията София – Карлово – Карнобат 13.08.2005

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията в оставка Николай Василев вече инспектира възстановителните дейности по част от разрушените от поройните дъждове участъци.

След щателна проверка в района на гара Столник и гара Негушево, вицепремиерът Василев констатира, че по ІІІ-та жп линия София – Карлово – Карнобат, екипите на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) са възстановили засегнатите участъци изключително бързо и ефективо.

При гара Столник, вицепремиерът в оставка Николай Василев се запозна с ремонтните работи по авариралия жп мост. На 7 август 2005 г. водите на река Матица прииждат и разрушават настилките под жп линията около моста. Екипите на НКЖИ успяват за 36 часа на три смени да възстановят участъка. В момента в този район влаковете се движат с ограничена скорост до 25 км/ч.

При гара Негушево, в резултат на бързите възстановителни работи на 70 железничари от НКЖИ, районът около гарата и спирката е възстановен още на 10 август. Ремонтирани са изтръгнатите електрически стълбове и движенето е нормализирано

По възстановената ІІІ-та жп линия София – Карлово – Карнобат вече се движат товарните влакове за “Кремиковци”.

Вицепремиерът в оставка Николай Василев се срещна с кмета на град Елин Пелин инж. Янко Янков и с представител от Съюза на производителите на сглобяеми къщи. Те обсъдиха възможността да бъдат построени до 15 септември 2005 г. 60 сглобяеми къщи за бедстващите хора от град Елин Пелин.

Вицепремиерът в оставка Николай Василев инспектира и доставената от Български червен кръст (БЧК) помощ на стойност от 210 хиляди лева (вода, одеала, дрехи, медикаменти). Той посети началното училище в града “Христо Ботев”, в което временно са настанени пострадалите хора и разговаря с тях.

За допълнителна информация:
Радиана Шопова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 20
e-mail: rshopova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени