ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

БДЖ ЕАД и Сименс ще подпишат договор за доставката на 25 електромотрисни влакове 10.06.2005

Утре, 11 юни, в 14.00 ч в Локомотивното депо във Варна БДЖ ЕАД и Сименс ЕООД (България) ще подпишат договор за създаването на консорциум за осъществяването на поддръжката, ремонта и окончателната окомплектовка на дизеловите мотриси, доставени за националния ни превозвач по силата на сключения между двете страни договор за доставка на нов подвижен състав. Валидностният срок на договора за създаване на консорциум е до края на 2005 г., когато на база на този договор двете страни ще регистрират съвместно търговско дружество.

Двете страни ще подпишат и протокол за упражняване на опцията за доставка на до 25 електромотрисни влака, която е залегнала в клаузите на договора за доставка на 25 дизелови мотриси, сключен между БДЖ ЕАД и Siemens на 07.01.2005 г.

Консорциумът ще осъществява дейността по поддръжката, ремонта и окончателната окомплектовка на дизеловите мотриси в изцяло обновеното хале в Локомотивното депо в гр. Варна. Модернизацията на халето е изцяло съобразена със стандартите за ергономичност и екологосъобразност.

В халето ще се извършва поддръжката, ремонта и окончателната окомплектовка на мотрисите от фамилията “Desiro” на Siemens.

Ремонтният персонал в халето включва и служители на БДЖ ЕАД, които са преминали курс на обучение в немски локомотивни депа за поддръжка на мотриси от фамилия Desiro. Представители на Siemens ще осъществяват техническото ръководство и контрол върху дейността. Оборудването в обновеното хале се доставя от Siemens.

Вицепремиерът Николай Василев ще посети обновеното хале в Локомотивното депо във Варна, където ще се запознае със специалистите, които ще работят за поддръжката на дизеловите мотриси.

За допълнителна информация:
Радослава Петрова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 25
e-mail: rpetrova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени