ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев разпореди създаването на Щаб за координиране на дейността за отстраняване на щетите от наводненията 19.08.2005

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев днес разпореди създаването на Щаб за координиране на дейността в министерството за отстраняване на щетите от наводненията и превантивни мерки. Щабът се оглавява от заместник-министър Анелия Крушкова. Днес в 14.00 часа министърът ще направи оглед на жп участъците край Ихтиман, след което ще посети Момин проход, Костенец, Белово.

Министър Мутафчиев ще бъде придружаван от заместник-министъра на транспорта Анелия Крушкова и предстватели от Национална компания “Железопътна инфраструктура”. На следващия ден, 20 август 2005 г., екипът ще посети и град Велико Търново, Дебелец, Кесарево.

Припомняме ви, че в периода 5 – 7 август 2005 г. жп линията София – Пазарджик – Пловдив, в района на село Малко Белово, железопътна спирка Благой Захариев, беше напълно наводнена. Железопътният мост беше подкопан и двете жп линии са сериозно повредени и неизползваеми. В следствие на проливните дъждове в този район има изтръгнати и електрически стълбове.

Гарата в град Белово беше залята, а движението – блокирано. Служителите от НКЖИ продължават разчистването на гарата. Очаква се обстановката в района да бъде нормализирана в най-кратък срок.

По I–ва жп линия София – Пловдив, екипите на НКЖИ са възстановили част от засегнатите участъци. По продължението на жп линията имаше множество свлачища, повечето от които вече са разчистени и укрепени. По линията все още има разрушени устои на мостове, по които железопътният път виси, както и съборени подпорни стени.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени