ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Работи се по четири жп участъка по І-ва главна жп линия София - Пловдив 19.08.2005

След направеният оглед от министъра на транспорта Петър Мутафчиев и заместник-министър Анелия Крушкова на жп участъците Ихтиман, Момин проход, Костенец и Белово се установи, че се работи по четири железопътни участъка по I–ва главна жп линия София – Пловдив. По продължението на жп линията имаше множество свлачища, повечето от които вече са разчистени и укрепени и е започнато бетонирането на подпорни стени. По линията все още има разрушени устои на мостове, по които железопътният път виси.

Разчиствателните дейности на жп гарата в град Белово на двата главни коловоза продължават. Очаква се до 15 септември движението по Път 1 на І-ва главна жп линия да бъде възстановено, а нормалното функционира на гарата ще започне в средата на октомври.

Министър Мутафчиев ще положи всички усилия движението по І-ва главна жп линия София – Пловдив да бъде възстановено напълно в средата на декември.

Припомняме ви, че утре, 20 август 2005 г., министър Мутафчиев и екипът ще посетят и град Велико Търново, Дебелец, Кесарево и междугарието Асеново-Славяново.

***
Път №1 и №2 са участъците, където жп линията е изградена успоредно от два коловоза в междугарие. Определят се в посока от София към съответната точка. Например път №1 – София – Варна, а път № 2 Варна – София.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени