ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Кристиан Кръстев ще участва в кръгла маса за синята икономика 17.04.2013
Голям размер

Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев ще участва в министерска кръгла маса по време на 12-та Конференция „Синята икономика на Средиземноморието – подобряване на морското сътрудничество”. Организатори на събитието са Европейската комисия, Международната морска организация и Европейската инвестиционна банка.

Конференцията ще се проведе на 18 и 19 април 2013 г. в Атина, Гърция. Форумът ще бъде открит от министър-председателя на Република Гърция Антонис Самарас. Основната цел на срещата е привличането на общественото внимание към морския сектор и развитието на морската икономика, чрез преодоляването на секторния подход.

Министър Кристиан Кръстев е поканен да представи българския опит в рамките на Черноморското сътрудничество и предприетите мерки в контекста на европейската програма за растеж и заетост в морския сектор. Ще бъде представена работата по проекта за надграждане на системата за управление на корабния трафик, нормативните промени в сектора, концесионната политика и др. В рамките на заседанията ще бъдат обсъдени и приоритетите за подобряване на синята икономика на Средиземно море и насърчаване на сътрудничеството.

 

 

Милан Мартинов,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията,
Дирекция „Връзки с обществеността и протокол”
Тел: +359 2 9409 625/301
e-mail:
mmartinov@mtitc.government.bg;
press@mtitc.government.bg   

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени