ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Кристиан Кръстев: Вдигната е блокадата на ГКПП „Капитан Андреево“ 09.05.2013
Голям размер

Възстановено е движението на товарни автомобили на ГКПП "Капитан Андреево". Това съобщи служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев. По думите му още сутринта той е изпратил представители на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, начело със заместник-министър Албена Лазарова, за да се запознаят на място с исканията на българските превозвачи.

Българските превозвачи благодариха на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ за бързата и навременна реакция. Те поеха ангажимент да не нагнетяват допълнително обстановката с нови протести на границата до срещата на министрите на транспорта на България и Турция. Очаква се тя да се проведе в 15-дневен срок.

Според превозвачите преди няколко седмици е било пуснато писмо до турските митници с указания българските камиони да се проверяват много по-стриктно. „Всички материали, които ни предоставиха българските превозвачи са предадени на представители на турската страна“, съобщи изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“ Валентин Божков.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени