ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Приветствие на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев по повод Световния ден на телекомуникациите и информационното общество – 17 май 17.05.2013
Голям размер

СКЪПИ КОЛЕГИ,

Позволете ми да ви поздравя по повод Световния ден на телекомуникациите и информационното общество! Днешната дата е повод за професионална гордост на хиляди българи от частния и държавния сектор, които работят в областта на комуникационните технологии и цифровата икономика.

Мотото, което Международният съюз по далекосъобщения определи за 2013 г. е „Информационни и комуникационни технологии за подобряване на пътната безопасност”. Тази тема се вписва напълно в приоритетите на Министерството, информационните технологии и съобщенията.

През последните години екипът на министерството извърши сериозна технологична реформа в областта на обучението, изпитите за шофьори и техническите прегледи на автомобилите. Вярвам, че с помощта на информационните и комуникационни технологии, подобрихме организацията и контрола, което ще направи пътищата ни по-сигурни, а шофьорите по-отговорни.

Зад технологиите и иновациите разбира се, стоят труда, таланта и упоритостта на ИТ специалистите. България се гордее с своите експерти в телекомуникациите и информационното общество, благодарение на които секторът е един от най-динамично развиващите се пред последните години.

Честит празник!


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени