ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Заместник-министър Валери Борисов откри обновената експозиция в Музея на съобщенията 17.05.2013
Голям размер

В Световния ден на телекомуникациите и информационното общество – 17 май, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов и директорът на Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“ Красимир Симонски откриха обновената експозиция на Музея на съобщенията. Сред новите експонати, които бяха показани, са телекомуникационни устройства от средата на 20 век.

Домакинът на днешната изложба - Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи”, изгражда, поддържа и оптимизира електронна съобщителна мрежа за нуждите на държавното управление, сигурността и отбраната, каза по време на откриването Валери Борисов. Той добави, че агенцията е бенефициент на европейско финансиране в размер на близо 40 милиона лева за изграждане на мрежа за широколентов достъп в отдалечени селища. По този начин над 200 000 жители от селските райони ще имат достъп до бърз интернет от следващо поколение.

Заместник-министър Борисов заяви при откриването, че мотото, което Международният съюз по далекосъобщения определи за 2013 г. е „Информационни и комуникационни технологии за подобряване на пътната безопасност”. През последните години екипът на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията извърши сериозна технологична реформа в областта на обучението, изпитите за шофьори и техническите прегледи на автомобилите. По думите на заместник-министъра, през последната година в резултат на тези усилия, броят на загиналите при пътни инциденти е намалял двойно.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени