ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев направи оглед на ІV-та и ІІ-ра жп линии 20.08.2005

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев днес направи оглед на състоянието на железопътната инфраструктура по ІV-та и ІІ-ра жп линии. Той беше придружаван от заместник-министъра на транспорта Анелия Крушкова и представители от Национална компания “Железопътна инфраструктура” (НКЖИ).

Министър Мутафчиев посети жп гарата в град Велико Търново и района на свлачището в междугарието Търново – Дебелец. Той направи оглед и на ремонтните дейности по издърпване на свлачището в междугарието Дряново – Царева ливада. Очаква се движението в района да бъде възстановено напълно до 26 август 2005 г. Министър Мутафчиев посети и отремонтирания участък по ІІ-ра главна жп линия в района на спирка Кесарево.

11 са проблемните участъка в района на Предприятието за експлоатация и подържане на железопътната инфраструктура (ПЕПЖИ) Горна Оряховица.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев смята, че движението по двата участъка Ихтиман – Белово и Търново – Дряново ще бъде пуснато в срок. Необходими са около 1 200 000 лв за възстановяването на жп гарата във Велико Търново и цялата жп инфраструктура в областта.

По последни данни общо за страната щетите нанесени на жп транспорта от наводненията от 04 – 06 август се оценяват на 157 мил. лв. В тази сума не са включени средствата необходими за укрепване и изграждане на стени на свлачища.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 96 20
e-mail: kvardev@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени