ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Подписахме Спогодба с правителството на Република Корея 16.06.2005

Днес вицепремиерът Николай Василев и посланикът на Република Корея у нас Чон Джей-сик подписаха Спогодба между Правителството на Република България и Правителството на Република Корея за морски транспорт. Церемонията се проведе в Министерството на транспорта и съобщенията.

В текстовете на Спогодбата е отразено съгласието на двете страни взаимно да предоставят на корабите си, участващи в международните морски превози, същия режим както на собствените си кораби по отношение на свободния достъп до пристанищата, предоставянето на кейови места и на товаро-разтоварно оборудване, слизането и качването на пътници, събирането на пристанищни такси и използването на услуги, свързани с морското търговско корабоплаване.

За постигането на максимално облекчен режим на превозите по море между България и Южна Корея е постигната договореност за взаимно признаване на документите, които удостоверяват националността на корабите, тонажните сертификати и другите корабни документи, издадени или признати от едната от двете страни.
България и Южна Корея се споразумяха след влизането в сила на Спогодбата да освобождават от нови измервания корабите на всяка от договарящите се страни, които са снабдени със законно издадени тонажни сертификати.

Двете страни се надяват подписването на Спогодбата да даде нов тласък в търговско-икономическите отношения между двете страни.

За допълнителна информация:
Радослава Петрова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 25
e-mail: rpetrova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени