ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

България и Армения подписват Програма за сътрудничество в областта на информационните технологии 10.03.2005

По покана на вицепремиера Николай Василев в нашата страна пристигна министърът на транспорта и съобщенията на Република Армения Андраник Манукян.

Утре в 9:15 ч в заседателната зала на третия етаж на Министерството на транспорта и съобщенията ще се проведе пленарна среща между двамата министри и делегациите на България и Армения. Очаква се да бъдат обсъдени въпроси от взаимен интерес в областта на транспорта и съобщенията.

В 9:45 ч министър Василев и министър Манукян ще подпишат Програма за сътрудничество в областта на развитието на съобщенията, информационните и комуникационните технологии за периода 2005-2006 г.

След официалната церемония двамата министри ще дадат пресконференция.

По-късно следобед, в 15:00 ч, министър Манукян ще посети Висшето транспортно училище “Тодор Каблешков”, където ректорът доц. д-р инж. Ненчо Ненов ще му присъди титлата “Доктор Хонорис Кауза”. На церемонията се очаква да присъстват д-р Рупен Крикорян, който е председател на Европейския съвет на Арменската апостолическа православна църква в нашата страна и народен представител от НДСВ, както и народният представител от същата парламентарна група Гадар Хачикян.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 20
e-mail: kvardev@mtc.government.bg

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени