ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Анализира се готовността на превозвачите за оборудването на автобусния парк с фискални устройства 12.07.2013
Голям размер

Изпратено е запитване до браншовите организации в областта на автомобилния транспорт и до лицензираните производители на фискални устройства за продажба на билети за предоставяне на информация за готовността за оборудване на автобусния парк с фискални устройства. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов в отговор на поставен въпрос от народния представител Петър Мутафчиев по време на днешния парламентарен контрол.

„Предвид краткия срок, към момента няма постъпила пълна информация от всички организации, до които е изпратено запитването, за да бъде обобщена за цялата страна“, каза министър Папазов. По думите му от предоставената до този момент информация е видно, че голяма част от превозвачите все още не са оборудвали превозните си средства, но все още остава време до крайния срок предвиден в Закона за автомобилните превози – 31 декември 2013 г.

„По информация получена от част от производителите на фискални устройства, на пазара има произведени над 9 000 бр. такива, като продадените са 500“, каза Данаил Папазов. Той поясни, че многократно са постъпвали искания от различни браншови организации, в които е заявено, че въвеждането на това изискване е свързано с налагането на финансова тежест върху автобусните превозвачи. Темата ще бъде коментирана допълнително и с Министерството на финансите, поясни Данаил Папазов.    

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени