ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

България ще бъде домакин на Международната олимпиада по информатика през 2009 г. 26.08.2005

Нашата страна беше избрана за домакин на Международната олимпиада по информатика през 2009 г. Това стана в Полша по време на провеждащата се там Олимпиада, където страната ни беше представена успешно от националния ни тим по информатика. Резултатът: три сребърни и един бронзов медала – признание за таланта на нашите участници, ръководителят на тима доц. д-р Красимир Манев получи плакет и грамота, за приноса му към развитието на информатиката.

През 2009 година ще се навършват 20 години от провеждането на първата Олипиада по информатика. Тя е била през месец юни 1989 г. в град Пловдив.

Днес тимът се очаква да пристигне на малкия VIP на Летище София към 14.00 часа, където ще бъде посрещнат от представители на Министерството на транспорта и Министерството на образованието и науката. Отборът ще получи специален поздравителен адрес от министър Петър Мутафчиев и сувенирни награди, осигурени от Агенцията за развитие на съобщенията и на информационните и комуникационни технологии.

Ръководители на българския отбор са доц. д-р Красимир Манев и доц. д-р Емил Келеведжинов. Тимът беше придружаван и от двама наблюдатели – доц. д-р Стоян Капралов и доц. д-р Кирчо Атанасов. Всички те успяха да се преборят за домакинството на България в условията на силна конкуренция от страна на Канада.

За допълнителна информация:
Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 50
e-mail: press@mtc.governmemt.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени