ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Папазов председателства второто заседание на обществения съвет по воден транспорт 09.08.2013
Голям размер

Ще бъде създадена работна група с представители от бранша, която да набележи и предложи нормативни промени в областта на водния транспорт. Това стана ясно по време на днешния обществен съвет, който бе председателстван от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов. До един месец участниците в съвета трябва да набележат основните промени, които трябва да бъдат направени в Кодекса за търговското корабоплаване и в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България и да излъчат свои представители, които да работят по тях.

„Целта ни е всички промени да бъдат не само обсъждани, но и предлагани от бранша, за да успеем заедно да изчистим евентуалните недостатъци в основните нормативни документи в сектора“, каза Данаил Папазов. По думите му може да се започне с едно техническо задание, което да набележи основните искания и те да бъдат приети в рамките на съвета по воден транспорт. След това ще може да бъде създадена и самата работна група, която ще има за задача да предложи конкретните промени, които също ще бъдат разгледани на заседание на съвета, преди да бъдат приети.

„Представители на Изпълнителна агенция „Морска администрация“ и Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, заедно с бранша вече работят и по предложения за промени в Наредбата за условията и реда за извършване на посредническа дейност по наемане на работа“, съобщи Данаил Папазов. По думите му целта е тя да бъде променена, за да се гарантират правата на българските моряци и да се подобрят възможностите за тяхната защита.

 

 

 

 

 

 

Милан Мартинов,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията,
Дирекция „Връзки с обществеността и протокол”
Тел: +359 2 9409 625/301
e-mail:
mmartinov@mtitc.government.bg;
press@mtitc.government.bg 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени