ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Дизеловите мотриси ще бъдат пренасочени към неелектрифицирани участъци от железопътната мрежа 26.06.2005

От 27-ми юни т.г. се отменя движението на ускорените бързи влакове, обслужвани с дизелови мотриси Desiro, по маршрута Бургас - София – Кюстендил - София - Бургас. От 1-ви юли се отменя движението на ускорените бързи влакове, обслужвани с дизелови мотриси Desiro, по маршрутите Добрич – Варна – София – Варна –Добрич и София – Видин – София. Отменя се движението и на бързия влак между Варна и Бургас, който досега се движеше само в неделя , както и на бързия влак Добрич – Варна – Добрич, който досега се движеше в събота и неделя.

Не се предвижда отмяна на движението на дизеловите мотриси, обслужващи бързи и пътнически влакове в неелектрифицираните участъци Пловдив – Момчилград – Пловдив и Пловдив – Пещера – Пловдив.

***
Както вече информирахме, първоначалните маршрутите, по които пътуваха повечето дизелови мотриси Desiro, бяха изготвени с цел запознаване на клиентите на БДЖ ЕАД с многобройните удобства, които предлагат новите мотриси, както и тяхното популяризиране сред широката общественост. От началото на следващия месец новите влакове ще се движат по неелектрифицирани линии, където ниският разход на дизелово гориво ще доведе до по-бързото възвръщане на първоначално направените инвестиции по закупуването на мотрисите. Досегашните маршрути за движение на новите влакове бяха избрани с цел да се провери поведението на ходовата част на мотрисите в условията на електрифицираните участъци от съществуващата железопътна инфраструктура, по които в бъдеще ще се движат електромотрисните влакове от същата фамилия.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени