ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Вицепремиерът Василев ще връчи официално наградите за училищен уеб сайт 28.06.2005

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев ще връчи наградите на отличените в конкурса за училищен уебсайт. Той е организиран от Агенцията за развитие на съобщенията, информационните и комуникационни технологии (АРСИКТ) и Министерството на транспорта и съобщенията. Церемонията по официалното награждаване ще се проведе на 29 юни, сряда, от 14:00 часа в Музея на съобщенията в София (улица “Гурко” No 6, сградата на Централна поща, партер).

Независимата оценка на членовете на десетчленно експертно жури излъчи победителите сред изключителната конкуренция на 149 ученически сайта, подали заявка за участие в конкурса. Наградите са разделени в две категории – за индивидуално и за колективно участие.

В раздел “Индивидуално участие” първа награда – лаптоп, получава Благовест Георгиев Бюуклиев от Русенската математическа гимназия. Иво Николаев Малинов от 73 СОУ “Владислав Граматик”, отличен с втора награда, ще отнесе в къщи персонален компютър, а Деян Витанов от Трявна, който е носител на трета награда, ще получи от вицепремиера Василев MP3 Player. В този раздел ще бъде дадена и една специална награда на Стоян Даскалов от Природоматематическа гимназия "Акад. Сергей Павлович Корольов” в Благоевград.

В раздел “Колективно участие” заелите първо място Никола Павлов и Христо Петров от ОМГ „Акад. Кирил Попов” ще получат двуседмична почивка на българското Черноморие. Създателите на сайта, заел второ място, Апостол Пенков, Христо Славчев и Диян Николов ще почиват една седмица на нашето Черноморие. Спечелилите третото място варненци Ивайло Гроздев, Явор Киров, Георги Георгиев и Иво Стоев ще прекарат една седмица на планина.

На събитието ще бъдат раздадени още 17 предметни и 40 сувенирни награди на следващите в класирането.

Повече информация за условията на конкурса и за наградените сайтове, можете да получите на уеб адрес iclass.ict.bg.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 20
e-mail: kvardev@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени