ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Данаил Папазов инспектира строителството на жп линията Пловдив - Бургас 27.08.2013
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов инспектира днес строителните дейности на лот 2 (Стара Загора – Зимница) от жп проекта Пловдив – Бургас. Той се изпълнява по Оперативна програма „Транспорт“, а стойността на договора за строителство на отсечката е над 151 млн. лв. без ДДС.  

По време на проверката, министър Папазов наблюдава полагането на нов железен път и на стрелки в района на гара Нова Загора. Строителят на обекта докладва, че общото изпълнение на проекта надхвърля 50%. Данаил Папазов подчерта, че строителството се движи с добри темпове и няма да бъдат допускани никакви компромиси в качеството и сроковете.

Проектът „Рехабилитация на железопътни участъци от железопътната линия Пловдив-Бургас” е разделен на три участъка, като изпълнител по тях е ДЗЗД „Джи Си Еф - СК 13 - Трейс Рейлинфра Консорциум“. Позиция 2 е с обща дължина 90 км и обхваща трасето от Стара Загора до Зимница. В лота е включена рехабилитация на жп отсечките Стара Загора – Завой и Завой – Зимница. Очаква се строителството по него да приключи в средата на 2014 г.   

  

Милан Мартинов,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията,
Дирекция „Връзки с обществеността и протокол”
Тел: +359 2 9409 625/301
e-mail:
mmartinov@mtitc.government.bg;
press@mtitc.government.bg 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени