ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Резултатите от проект за онлайн достъп до данни за железопътната инфраструктура бяха представени на заключителна конференция 30.08.2013
Голям размер

Резултатите от проект за разработване на услуги за онлайн достъп до данни за железопътната инфраструктура, бяха представени на заключителна конференция.

В рамките на проекта бяха създадени електронни услуги и приложения, които осигуряват  онлайн достъп до данни за железопътни линии, перони, коловози, гари, надлези и прелези. Това каза по време на откриването на форума заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров. Информацията може да бъде ползвана от институциите, които предоставят административни услуги, свързани с кадастър и недвижими имоти. Георги Тодоров добави, че по този начин се осигурява възможност, при планиране и проектиране на публични и частни инвестиционни проекти, да се направи предварително проучване за близостта им до ж.п инфраструктура. „Това спестява време, както на гражданите и предприемачите, така и на администрацията“, заяви заместник-министърът.  Той подчертая, че с приключилия проект, МТИТС създава необходимите механизми и стандарти, а задача на всяка конкретна администрация е в най-кратки срокове да ги приложи в конкретни услуги, насочени към гражданите и бизнеса.

Проект „Подобряване обслужването на гражданите и бизнеса в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията чрез развитие на електронното управление в областта на пространствените данни и услуги“ е на стойност около 1, 2 милиона  лева и се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

В заключителната конференцията участваха над 80 представители на държавни администрации и фирми от сектора на информационните технологии и съобщенията.

 

 

 

Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 434
0887 884 880
e-mail:
ephilcheva@mtitc.government.bg
e-mail: press@mtitc.government.bg

 

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени