ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Данаил Папазов: Българските граждани могат да се възползват от по-добрите възможности за защита на интересите им, когато пътуват 02.09.2013
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов днес даде официален старт на информационна кампания за представяне на правата на пътниците.

С настоящата инициатива целим да запознаем всички български граждани с правата и привилегиите, които ползват при пътуване на територията на Европейския съюз, заяви министър Данаил Папазов. Той допълни, че информационните материали ще дадат повече яснота на българските граждани, например при случаи на загуба на багаж, отмяна на полети или забавяне на пътуването им и др. По думите му Европейският съюз дава на гражданите си права, с които се защитават по-добре потребителските им интереси.

Кампанията на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията включва отпечатването и поетапното разпространение на 200 000 брошури, 1000 плаката и 1000 стикера, съдържащи информация за правата на пътниците по всички видове транспорт, включително правата на граждани с увреждания.

Информацията за правата на пътниците, съдържаща се в брошурата, е публикувана и на официалната интернет страница на МТИТС: www.mtitc.government.bg, както и на сайта http://www.transportinfo.bg.

Кампанията се организира във връзка с решение на Европейския парламент и Съвета на ЕС за обявяване на 2013 година за Европейска година на гражданите. Съгласно решението всички държави-членки трябва да реализират различни инициативи за повишаване осведомеността и познанията на гражданите за правата им, свързани с гражданството на Съюза, като по този начин им се даде възможност за пълно използване на правото им на свободно движение и пребиваване в другите държави-членки на ЕС.

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени