ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Специална пощенска марка е посветена от 110-годинината на дипломатически отношения между България и САЩ 12.09.2013
Голям размер

Сто и десет годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и САЩ, бе отбелязана с пускане в употреба на специална пощенска марка. Печатът за валидиране на юбилейното издание бе поставен съвместно от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, министъра на външните работи Кристиан Вигенин и посланика на САЩ у нас Марси Рийс. Те подчертаха отличните отношения между двете държави по време на своите обръщения към гостите на церемонията..

Днешната пощенска марка е втората в българското маркоиздаване, посветена на дипломатическите отношения между България и САЩ, каза министър Папазов. През 2003 година бе издадена марка за 100-годишнината от историческото за двете страни събитие, припомни той. По думите му, през годините, с пощенски марки са отбелязвани годишнини от установяване на дипломатически отношения на България с Австрия, Азербайджан, Италия, Испания и Казахстан.

Изданието „110 години дипломатически отношения между България и САЩ“ се състои от пощенска марка в тираж 11 000 бр. и илюстрован плик, който се отпечатва в 1 030 броя. Художник на проектите е Теодор Лихо.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Емилия Филчева, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 434
e-mail:
ephilcheva@mtitc.government.bg

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени