ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

България и Швейцария подписаха Спогодба за редовни въздушни съобщения 11.05.2005

Република България и Конфедерация Швейцария подписаха днес Спогодба за редовни въздушни съобщения. Спогодбата беше подписана от вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев и от посланика на Швейцария в нашата страна Рудолф Кноблаух.

С подписването на новия международен договор в сферата на въздушните услуги двете страни потвърдиха желанието и стремежа си за актуализация на правната основа на сътрудничество в областта на въздушния транспорт.

Спогодбата между Правителството на Република България и Швейцарският Федерален Съвет ще даде възможност да се инкорпорира спектър от правни положения, формиращи нови елементи на достъпа на превозвачите до пазарите.

Прилагането на подписаната Спогодба ще има положителен ефект по отношение на намаляването ограниченията по маршрутите, увеличаването на превозната мощност и честота, гъвкавостта при ценообразуването, както и за общото намаляване на експлоатационните разходи. Чрез нея ще се открият възможности за коопериране между превозвачите на основата на пазарни споразумения и бизнес правила. Трансграничното привличане на капитали и общото стимулиране на развитието на производствените, финансовите и туристическите сектори на икономиката също ще се подпомагат с подписването на този акт.

Ефектът от подписаната Спогодба по отношение на превозвачите е гъвкавост, адекватна за пазарното търсене, а за потребителите – достъпни услуги на приемливи цени при високо качество на предлагания продукт.

В момента линията София-Цюрих се обслужва от авиокомпания България Ер. Честотите на полетите е три пъти седмично със самолет тип Боинг.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени