ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Новият генерален директор на РВД е Цветан Дилов 20.09.2013
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов назначи за генерален директор на ДП „Ръководство въздушно движение” Цветан Дилов.

Цветан Дилов има над 30-годишен стаж в Държавно предприятие „Ръководство въздушно движение”. Започва кариерата си в ДП РВД през 1981 година като ръководител полети в Центъра за управление на полетите – София. През годините заема длъжностите – ръководител полети, началник на Центъра за управление на полетите в София, ръководител направление „Управление на въздушното движение“ в Централно управление на ДП РВД. През 1996 година е назначен за заместник-генерален директор по оперативната дейност в ДП РВД. Той заема тази длъжност до 2001 година, когато става генерален директор на предприяитето, като на този пост е до 2006 година, след което е директор на дирекция „Безопасност“. От 2010 година до сега е директор на Районния център за обслужване на въздушното движение – София.

Цветан Дилов е пълномощен представител на България в Управителния орган на Евроконтрол. Той участва и в множество комитети, работни комисии и групи, както и в работни органи на международни организации, като ИКАО, НАТО и Евроконтрол. Владее английски и руски език.

Назначен е и нов член на Управителния съвет на РВД – Юджел Атилла, на мястото на Гео Георгиев.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени