ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

За 100 дни са изплатени 121 млн. лв. на бенефициентите по Оперативна програма „Транспорт“ 24.09.2013
Голям размер

За 100 дни изплатихме 121 млн. лв. на бенефициентите по Оперативна програма „Транспорт“, каза министър Данаил Папазов на пресконференция за отчитане на направеното от новия управленски екип на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. По думите му, са осигурени допълнително около 200 млн. лв. за изпълнение и подготовка на железопътни проекти, като част от тях са собствени средства на програмата, а за другите предстои да бъдат проведени разговори с Европейската инвестиционна банка. 

За изминалите три месеца бяха открити три важни участъка от магистрали като последната част на АМ „Тракия”, участъка Долна Диканя до пътен възел Дупница Север от магистрала „Струма”, както и в отсечката между Софийски околовръстен път и АМ „Хемус” при гара Яна (8.5 км.). Стартира строителството на лот 2 на автомагистрала „Струма” (37.5 км.), напълно завършена бе и подготовката на проекта за разширение на столичното метро – трети метродиаметър.

Министър Папазов отчете още, че са подписани 4 договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ - за подготовка на лот 3 на АМ „Струма”, за подготовка за доизграждане на АМ „Хемус”, за изграждане на обходен път на гр. Монтана, „Рехабилитация на гаров комплекс централна гара София”, „Рехабилитация на гаров комплекс жп гара Бургас – пътническа”, „Преустройство и саниране на приемно здание Пазарджик – II-ри етап”.

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени