ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Заместник-министър Петър Киров участва в конференция за перспективите и предизвикателствата пред строителния сектор 24.09.2013
Голям размер

Стойността на сключените договори с изпълнители по Оперативна програма „Транспорт“ достигна 92% от общия ресурс на програмата. Това стана ясно от презентацията на заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров по време на днешната конференция „Строителството през 2014 г. – перспективи и предизвикателства“, която се организира от Камарата на строителите.

„Около 1 млрд. евро, или половината от бюджета на програмата, вече са изплатени на бенефициентите“, каза заместник-министър Киров. По думите му това са реални средства, които са влезли в българската икономика. Сертифицираните разходи към Европейската комисия са достигнали над 731 млн. евро, което представлява 45% от бюджета. „Остава ни да сертифицираме още около 106 млн. евро към Европейската комисия до края на 2013 г., което ще ни гарантира, че на този етап няма опасност от загуба на средства“, допълни Петър Киров.

Заместник-министърът подчерта, че в момента се работи усилено по подготовката на проекти за следващия програмен период и се очаква до дни да бъде представен максимално съкратеният списък, който ще бъде предложен на широко обсъждане на национално и европейско ниво. В рамките на презентацията бе направен общ преглед на основните приоритети в работата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. 

 

 

Милан Мартинов,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията,
Дирекция „Връзки с обществеността и протокол”
Тел: +359 2 9409 625/301
e-mail:
mmartinov@mtitc.government.bg;
press@mtitc.government.bg 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени