ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Приветствие на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по повод Световния ден на пощата – 9 октомври 09.10.2013
Голям размер

Днес отбелязваме 139 години от създаването на Всемирния пощенски съюз и 134 години от присъединяването на България към него под мотото „Пощата – в услуга на хората и бизнеса всеки ден“.

През 2012 г., само чрез клоновете на „Български пощи“ ЕАД, са изпратени и получени близо 55 милиона писма и колети. Тези данни са количествен израз на значимостта на работата на пощенските служители – независимо дали пренасят лични послания или важна бизнес информация.

Пощенските услуги се променят, адаптират се към новите изисквания на потребителите и по този начин запазват своята актуалност. Иновациите, съчетани с отлично развита мрежа от пощенски клонове, дават на пощенските оператори конкурентни предимства в един свят, където цифровите технологии и общуването онлайн заемат все по-голямо място във всекидневието.

В момента, в структурата на основния оператор „Български пощи” работят почти 11 000 човека, а в частните компании служителите са стотици.  Пощальоните, куриерите и касиерите, които обслужват клиентите в пощенските станции, са лицето на тази голяма структура. Основният капитал на всяка организация са хората, които всекидневно работят в нея. Затова е от изключителна важност да използват целия си потенциал, за може системата на пощите да се адаптира по-бързо и успешно към света на цифровите технологии и да запази своето място в икономиката на страната.

Скъпи колеги,
Поздравявам ви с професионалния празник и желая здраве на вас и вашите семейства!



© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени