ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Данаил Папазов подписа Меморандум за сътрудничество в областта на професионалната квалификация в автомобилния транспорт 03.12.2013
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, председателят на УС на Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата (АЕБТРИ) Георги Петърнейчев и генералният секретар на Международният съюз за автомобилен транспорт (ИРУ) Умберто де Прето подписаха днес Меморандум за сътрудничество в областта на професионалната квалификация в автомобилния транспорт.

Страните ще си сътрудничат за повишаване на качеството и ефективността на професионалното обучение на шофьори и превозвачи, предоставяно в България. Предвижда се да бъде сформирана работна група с представители на МТИТС, АЕБТРИ и Академия ИРУ. Целта на работната група ще бъде да проучи възможностите за адаптиране на програмите за обучение и изпитите на Академия ИРУ към условията в България и възможното им въвеждане в националните стандарти за професионалното обучение и изпитите.

Работната група ще предложи на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията проект на план за въвеждането на тези програми в задължителното професионално обучение и изпитите в България по въпроси, по които МТИТС е компетентен орган.

Страните ще обсъдят възможностите за сътрудничество в областта на обучението на кадри, както и условията и реда за издаване и/или признаване на дипломи за професионална компетентност, в областта на автомобилния транспорт.

 

Костадин Вардев,
Пресцентър, МТИТС
Телефон: 02/ 9409 620
E-mail: kvardev@mtitc.government.bg
E-mail: press@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени