ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

В София ще се проведе заключителната среща по проекта A.C.T.IN. 21.03.2005

Утре, 22 март, от 9:00 ч в парк-хотел “Витоша”, Студентски град, ще се проведе заключителната среща по проекта A.C.T.IN. (ACQUIS COMMUNAUTAIRE TRAINING INITIATIVES). Той се финансира от Програма 2 на Европейската комисия за подпомагане на бизнеса, Програма PHARE, и се координира от POSTEUROP (Асоциация на Европейските публични пощенски оператори).

В срещата ще вземе участие заместник-министърът на транспорта и съобщенията Неделчо Неделчев. Очаква се да пристигне и генералният секретар на POSTEUROP Марк Поу.

По този повод Министерството на транспорта и съобщенията ще пусне в употреба илюстрован пощенски плик със знак за цена на пощенската услуга и специален пощенски печат. Изданието е на тема “Български пощи по пътя към Европа”.

Целта на проекта A.C.T.IN. е:

- да повиши осведомеността на пощенските оператори за европейското законодателство в областта на пощенските услуги в страните-кандидатки за присъединяване към ЕС от Централна и Източна Европа;
- да ги запознае с най-добрите практики на западно-европейските пощенски оператори;
- да им предостави знания и инструменти, за да могат успешно да работят в конкурентна среда след разширяването на ЕС.

Освен подпомагане на пощенските оператори, проектът A.C.T.IN. има за цел да обхване и по-широк кръг участници в пощенската индустрия и потребителите на пощенски услуги. Като основната цел е да ги запознае със съответното вътрешно законодателство и да им помогне да използват тези знания в развитието на бизнеса им.

Проектът е тясно свързан с целите на подписаното Съглашение ACCORD II от страните-членки на POSTEUROP за постигане на пълно съответствие със стандартите и изискванията на Пощенска директива 2002/39/ЕС (тя касае качеството на предоставяните пощенски услуги, на финансовите и счетоводно-отчетни документи).

За допълнителна информация:
Радослава Петрова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 25
e-mail: rpetrova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени