ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

МТИТС бе домакин на среща с кметове за осигуряване на безплатна телевизия за социално слабите жители на районите без цифров сигнал 22.01.2014
Голям размер

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) бе домакин на среща с представители на Националното сдружение на общините в България и Министерство на финансите (МФ) във връзка с обсъждане на начините за усвояване на отпуснатите от правителството средства на общини без цифров телевизионен сигнал.

През декември 2013 година бяха разпределени 600 000 лв. на засегнатите общини. Разпоредбите на постановлението предвиждат органите на местното самоуправление да осигурят възможност за достъп до цифрово телевизионно съдържание на населението в зависимост от особеностите на релефа в района, както и при спазване на изискванията за технологична неутралност на мрежите.

В отговор на настояване на кметовете да получат повече информация за възможните технически решения и допустимите разходи, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров заяви, че МТИТС и МФ ще подготвят съвместна инструкция в кратки срокове.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени