ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Данаил Папазов е на официално посещение в Сингапур 10.02.2014
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов участва в Авиационната среща на върха 2014 и Министерската среща на върха по въпросите на въздухоплаването на страните от Европейски съюз и ASEAN, 9 – 12 февруари 2014 г., Сингапур. По време на официалното посещение е предвидена двустранна среща между министър Данаил Папазов и министъра на транспорта на Сингапур Луи Тук Ю.

Форумът е от голямо значение за сближаването на авиационните пазари и засилването на сътрудничеството между държавите-членки на Европейския съюз и страните от Югоизточна Азия по линия на гражданското въздухоплаване.

В Авиационната среща на върха 2014 участват високопоставени представители на правителства, транспортни министри, национални надзорни органи, авиокомпании и водещи индустриалци в авиационния сектор. Участниците обменят мнения по широк кръг от въпроси, засягащи развитието на гражданското въздухоплаване. В рамките на разговорите ще бъдат обсъдени растежа и устойчивото развитие на въздухоплаването с търговска цел. Сред ключовите въпроси са и ролята на правителствата за развитието на благоприятна авиационна среда, бъдещите идеи и възможности пред авиационната индустрия, особено по отношение на растежа на нововъзникващите пазари и актуалните предизвикателства пред търговската авиационна среда.

Министерската среща на върха по въпросите на въздухоплаването между Европейския съюз и страните, членуващи в Асоциацията на югоизточните азиатски нации – ASEAN (т.нар. EU-ASEAN Aviation Summit) има за цел да стимулира политическия диалог и авиационното сътрудничество между двата региона. В дневния ред са включени теми за областните единни авиационни пазари, световните тенденции във въздухоплаването, авиационна безопасност и сигурност, управление на въздушното движение, мениджмънт на летища и нови технологии.

В дневния ред е предвидено участието на водещи авиационни организации, ръководители на авиокомпании, летищни оператори, доставчици на аеронавигационно обслужване и др. партньори, имащи опит и съответно дългосрочни планове за развиване на междурегионална авиационна пазарна интеграция, с включена възможност и потенциални ползи от засилването на авиационното сътрудничество между Европейския съюз и страните от ASEAN.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени