ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Премиерите на България и Румъния, заедно с министър Данаил Папазов, валидираха пощенска марка за годишнина на дипломатическите отношения между двете страни 07.03.2014
Голям размер

Министър-председателите на България и Румъния Пламен Орешарски и Виктор Понта, заедно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, валидираха пощенска марка, посветена на 135 години от установяване на дипломатическите отношения между двете държави. Церемонията се проведе в рамките на тристранната среща на премиерите на България, Румъния и Сърбия в Русе.

Нашите държави имат традиция да отбелязват важни събития от своята история с пощенска марка, каза министър Данаил Папазов по време на валидирането. Той припомни, че през 2006 година бе пуснато в употреба съвместно издание на тема "България и Румъния - заедно в Европейския съюз". „Марката, която валидираме днес, изобразява символа на приятелството между нашите страни – река Дунав и изразява внушението, че водната граница не разделя нашите народи, а ги обединява“, заяви министърът.

Пощенско-филателното издание се състои от пощенска марка и специален печат. Художникът на изданието е Ненко Атанасов.  Тиражът на пощенската марка е 14 000 бр.

В рамките на пленарно заседание на българското и румънското правителство в Русе, бе подписано ново Споразумение в областта на информационните технологии и съобщенията. Документът, който уреждаше отношенията и сътрудничеството в тези области, бе от 1995 година. Подписаното днес споразумение обхваща публично-частното партньорство, електронните и пощенски услуги, широколентовия достъп, мрежовата и информационна сигурност, както и електронното управление.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени