ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Заместник-министър Петър Киров взе участие в кръгла маса на тема „Модернизация на обществените поръчки“ 18.03.2014
Голям размер

4 млрд.  лева са договорени по Оперативна програма „Транспорт“  за периода 2007 г. – 2013 г. Това каза заместник-министър Петър Киров днес по време на кръгла маса на тема „Модернизация на обществените поръчки“, организирана от Камарата на строителите в България. „В новия програмен период, само за 2014 г., бенефициентите по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020“ имат готовност да обявят процедури за още около 2 млрд. лева“, добави той.

Заместник-министър Киров отбеляза, че през Европейските структурни и инвестиционни фондове се добавя съществен ресурс за строителния бранш, като Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията подкрепя публичното и прозрачно начало на работата с това финансиране. Според него, някои проблеми около Закона за обществените поръчки възникват и заради проблеми с косвено свързани закони. Такива примери са Закона за устройство на територията и Закона за държавната собственост. Част от проблемите, с които Министерството и бенефициентите по Оперативна програма „Транспорт“ се сблъскват, са свързани с различното тълкуване на теренните археологически проучвания.

На срещата участваха и вицепремиерът Даниела Бобева, министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов, председателят на камарата Светослав Глосов, народни представители и други. Въпросите, които бяха засегнати днес ще бъдат дискутирани и при приемането на промените в Закона за обществените поръчки, което се очаква да се случи до седмица.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени