ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Удължава се срокът за избор на концесионер на Пристанищен терминал за наливни опасни товари Варна-запад 31.03.2005

На основание чл. 20, ал. 5 от Правилника за прилагане на Закона за концесиите Конкурсната комисия взе решение за удължаване на срока за закупуването на конкурсни книжа и за подаването на заявления за участие в конкурса за избор на концесионер на Пристанищен терминал за наливни опасни товари Варна-запад с 10 дни, считано от датата на публикуване в “Държавен вестник”.

Комисията е назначена със заповед на министъра на транспорта и съобщенията Николай Василев от 24 февруари 2005 г. Тя отговаря както за организацията, така и за провеждането на конкурса при определянето на концесионер на пристанищния терминал.

Пристанищният терминал за наливни опасни товари е част от пристанището за обществен транспорт с национално значение Варна – обект – публична държавна собственост. Концесията е за срок от 35 години. Пристанищният терминал за наливни опасни товари е първият, който ще бъде отдаден на концесия на зелено, тоест терминалът ще бъде изграден от и със средства на концесионера.

На 11 март 2005 г. беше публикувано съобщение в “Държавен вестник” за организацията и провеждането на едностепенния неприсъствен конкурс за определянето на концесионер на пристанищен терминал за наливни опасни товари от пристанище за обществен транспорт с национално значение Варна.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени